Το 2ο Φοιτητικό Συνέδριο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Ιουνίου 2025, στις εγκαταστάσεις του στο Campus του Αντικάλαμου, στην Καλαμάτα. Ιδιαίτερη σημασία είχε φέτος η συνδιοργάνωση του συνεδρίου από το Τμήμα και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση», γεγονός που ενίσχυσε τον επιστημονικό του χαρακτήρα και άνοιξε νέους διαύλους διαλόγου μεταξύ προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας.
Στόχοι και Θεματικές Ενότητες
Ο στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη της δυναμικής φωνής της νέας γενιάς ερευνητών και η ενίσχυση της σύνδεσης του Τμήματος και του ΠΜΣ με το οικοσύστημα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης. Η συνδιοργάνωση έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση της θεωρίας με την πράξη, καθώς και στην προώθηση της διεπιστημονικής συνεργασίας.
Κύριες Θεματικές Ενότητες
Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία
Δημόσια Πολιτική & Δημόσια Διοίκηση
Τοπική Αυτοδιοίκηση & Ανάπτυξη
Νέες Τεχνολογίες & Ανάλυση Δεδομένων
Διαπολιτισμική Διαχείριση & Διοίκηση
Χρηματοοικονομική Διοίκηση
Πρόγραμμα και Δραστηριότητες
Το συνέδριο περιλάμβανε:
Παρουσιάσεις εργασιών φοιτητών και μεταπτυχιακών σε επίκαιρα ζητήματα διοίκησης, δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στρογγυλά τραπέζια με διακεκριμένους ομιλητές από τον ακαδημαϊκό, δημόσιο και επιχειρηματικό χώρο.
Παράλληλες συνεδρίες για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες.
Εργαστήρια (workshops) με έμφαση στη διασύνδεση σπουδών και αγοράς εργασίας.
Συμμετέχοντες και Ομιλητές
Στο συνέδριο συμμετείχαν φοιτητές όλων των επιπέδων, καθηγητές, ερευνητές, αλλά και επαγγελματίες από τον χώρο της διοίκησης, της δημόσιας διοίκησης, της επιχειρηματικότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η συνδιοργάνωση με το ΠΜΣ «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» έδωσε την ευκαιρία για ακόμη πιο ουσιαστικό διάλογο και ανταλλαγή εμπειριών.
Συμπεράσματα
Η συνδιοργάνωση του 2ου Φοιτητικού Συνεδρίου από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και το ΠΜΣ «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας και της διεπιστημονικότητας στην εκπαίδευση και την έρευνα, ενισχύοντας τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας