Skip to content

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μετά από διαλογική συζήτηση για την απονομή του έπαινου αριστείας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, αποφάσισε την απονομή του Επαίνου Αριστείας.

Οι προτεινόμενες για έπαινο αριστείας διπλωματικές εργασίες ήταν:

  • Τότης Νικόλαος«Δημοσιοϋπαλληλία και επιμόρφωση. Μια σχέση που μεταλλάσσεται. Η περίπτωση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του e-ΕΦΚΑ»
    (Επιβλέπων: Καθηγητής κ. Τσέκος Θεόδωρος)

  • Πολυκρέτη Ειρήνη«Στρατηγικές σχεδιασμού τοπικών πολιτικών για την αντιμετώπιση δημοσίων προβλημάτων. Η περίπτωση του υπερτουρισμού στο νησί της Νάξου»
    (Επιβλέπων: Καθηγητής κ. Τσέκος Θεόδωρος)

  • Παναγιωτάκου Γιαννούλα«ΕΜΦΥΛΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»
    (Επιβλέπουσα: Καθηγήτρια κα Μπιτσάνη Ευγενία)

  • Μπελογιάννη Βασιλική«Στρατηγικός Σχεδιασμός Βιοπολιτισμικής Ανάπτυξης μέσω του Ελαιοτουρισμού. Το ερευνητικό παράδειγμα της Μεσσηνίας»
    (Επιβλέπουσα: Καθηγήτρια κα Μπιτσάνη Ευγενία)

Αποτέλεσμα αξιολόγησης:
Μετά από λεπτομερή αξιολόγηση ως προς την επιστημονική αρτιότητα και την πληρότητα του περιεχομένου, η διπλωματική εργασία του κ. Τόττη Νικόλαου, η οποία βαθμολογήθηκε με 10/10, πληροί απόλυτα τα κριτήρια του προγράμματος. Ως εκ τούτου, στον κ. Τόττη απονέμεται ο έπαινος αριστείας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Η εν λόγω εργασία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ, συνοδευόμενη και από την αντίστοιχη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία.

Ταυτόχρονα, η Συντονιστική Επιτροπή συγχαίρει θερμά τις υπόλοιπες υποψήφιες εργασίες για την αριστεία και την πληρότητά τους και αποφασίζει την ανάρτησή τους στην ενότητα ΜΔΕ της ιστοσελίδας του ΠΜΣ.

Αιτιολόγηση επιλογής του έπαινου:
Ο κ. Τσέκος, επιβλέπων της διπλωματικής εργασίας του κ. Τόττη, αιτιολόγησε τους λόγους για τους οποίους προτάθηκε η εν λόγω εργασία ως υποψήφια για το έπαινο αριστείας. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

O κος Νικόλαος Τόττης στην διπλωματική του εργασία μελέτησε το ζήτημα της επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα με βάση την μελέτη περίπτωσης των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ. Το ζήτημα της επιμόρφωσης προσεγγίστηκε υπό την οπτική της διαχείρισης των αλλαγών των αναγκαίων ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να προσαρμοστούν σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο τεχνολογικό, οργανωσιακό και θεσμικό περιβάλλον. Αφού συζήτησε εισαγωγικά και βιβλιογραφικά τα ευρύτερα ζητήματα του ρόλου της εκπαίδευσης στην αναβάθμιση της ποιότητας και των αποτελεσμάτων της εργασίας, παρουσίασε στην συνέχεια το θεσμικό πλαίσιο και τις πρακτικές της δημοσιοϋπαλληλικής επιμόρφωσης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Στην μελέτη περίπτωσης του eΕΦΚΑ, αφού πρώτα ανέπτυξε τον ρόλο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του φορέα και τις εκπαιδευτικές μεθόδους που εφαρμόζει, παρουσίασε τα αποτελέσματα σχετικού ερωτηματολογίου που διένειμε σε δείγμα υπαλλήλων του ΕΦΚΑ. Τα αποτελέσματα της έρευνας συνδυάστηκαν με αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, η οποία αναλύθηκε με εργαλεία όπως το PESTEL, η GAP Analysis κ.λπ., προκειμένου να καταλήξει στην επεξεργασία προτάσεων βελτίωσης των εκπαιδευτικών δράσεων στον οργανισμό. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εργασία, τόσο στο επίπεδο του θεωρητικού και συγκριτικού πλαισίου, όσο και σε εκείνο της έρευνας πεδίου, που ανταποκρίνεται με πληρότητα στις απαιτήσεις μιάς μεταπτυχιακής διπλωματικής.

Συγχαίρουμε όλους τους φοιτητές για την επιστημονική τους προσπάθεια και τους ευχόμαστε συνεχή επιτυχία στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία.

Sign Up and Start Learning