Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά και το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, τη νέα σειρά του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη "Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση".
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 εξήντα (60) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.
Υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών συνδεδεμένο με τους Δημόσιους φορείς και την αγορά εργασίας. Το Πρόγραμμα προσφέρει επιστημονικές γνώσεις εξειδίκευσης και απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στη «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση». (M.P.A./M.Sc. in Public Administration and Local Government), πλήρως αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ.
Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών αποσκοπεί στην προετοιμασία των ήδη στελεχών του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα για την προώθηση και εξέλιξη της επαγγελματικής τους καριέρας αλλά και των αποφοίτων διαφορετικών Σχολών και Τμημάτων για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας.
Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του τίτλου ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα και απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε οκτώ (8) μαθήματα. Συγκεκριμένα σε έξι (6) υποχρεωτικά μαθήματα και δυο (2) επιλογής κατά τη διάρκεια δύο διδακτικών εξαμήνων, καθώς και η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας που πραγματοποιείται κατά τους τελευταίους έξι μήνες του προγράμματος. Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται κ από απόσταση και σε πραγματικό χρόνο, διαρκούν τουλάχιστον δέκα τρεις (13) εβδομάδες και αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες της τηλεκπαίδευσης/σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας.
Στο πρόγραμμα μπορούν να φοιτήσουν με επιτυχία πτυχιούχοι, Διοικητικών, Νομικών Σχολών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών ή Θετικών Επιστημών, καθώς και πτυχιούχοι Πολυτεχνικών, Ιατρικών Σχολών και ΤΕΙ.
Για την προκήρυξη , αναλυτική παρουσίαση του ΠΜΣ και αίτηση, μεταβείτε εδώ:
[Αίτηση] | [Προκήρυξη] | [Αναλυτική Παρουσίαση ΠΜΣ]
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Γραμματεία του ΠΜΣ στα τηλέφωνα 2721045126 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ddta@uop.gr Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30-13:00.
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 εξήντα (60) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.
Το Πρόγραμμα προσφέρει επιστημονικές γνώσεις εξειδίκευσης και απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στην «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» ». (M.Sc in Public Administration and Local Government), πλήρως αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1972.
Είναι Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας και πρόεδρος τού Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ασκεί επίσης τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Διευθυντή του ΠΜΣ, “Δημόσια Διοίκηση & Τοπική Αυτοδιοίκηση” (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου). Στο παρελθόν έχει επίσης διδάξει για 8 χρόνια (2004-2012) στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο/Τμήμα Ιστορίας, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και πιο πρόσφατα, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Εξάλλου, είναι Γραμματέας Σύνταξης του παλαιότερου ελληνικού περιοδικού ιδεών, της ΝΕΑΣ ΕΣΤΙΑΣ, και τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας, Η Καθημερινή, καθώς και του περιοδικού Lifo.
Είναι μέλος των Επιστημονικών Επιτροπών της επιθεώρησης Φιλοσοφείν καθώς και του Foreign Affairs, The Hellenic Edition, ενώ διευθύνει και τη σειρά “Ιδέες & Πολιτική” στις εκδόσεις Μεταίχμιο. Εξάλλου, είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Κύκλου “Άγγελος Δεληβοριάς” υπό την αιγίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης καθώς και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της “Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών”. Υπήρξε, μέχρι τώρα, μέλος της επιστημονικής/οργανωτικής επιτροπής 14 συνεδρίων.
Έχει συγγράψει το Φάσεις και αντιφάσεις του ελληνικού κράτους στον 20ό αιώνα, 1910-2001 (εκδ. Εστία, 2019) και το Από τον “Ανένδοτο” στην “δεξιά-αντιδεξιά”. Πολιτικοί και κοινωνικοί διχασμοί στη “μακρά” δεκαετία του 1960 (εκδ. “Καθημερινή”, 2019). Έχει πάνω από 70 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους ή πρακτικά συνεδρίων, ενώ έχει επιμεληθεί 9 συλλογικούς τόμους ή πρακτικά συνεδρίων, μεταξύ αυτών το αγγλόφωνο, P.Panayiotopoulos – D.P. Sotiropoulos (eds), Political and Cultural Aspects of Greek Exoticism, Palgrave-Macmillan (Ιούλιος 2019). Την άνοιξη του 2012 είχε προσκληθεί για διαλέξεις στην Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Έχει επιλεγεί, επίσης, από το 2017, ως μέλος των “Φίλων της Ακαδημίας Αθηνών” (ΦΑΑ) το οποίο προτείνει η ίδια η Ακαδημία Αθηνών. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και λίγα ιταλικά και γερμανικά.
Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2004 ενώ είναι ραδιοφωνικός παραγωγός της εβδομαδιαίας εκπομπής λόγου, “Ιστορίες από τον πρώτο όροφο” στον @Amagi.
Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οργανώνει και λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 τη νέα σειρά του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Το πρόγραμμα είναι 18μηνης διάρκειας (παρακολούθηση μαθημάτων κατά το α’ και β’ εξάμηνο και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας κατά το γ’ εξάμηνο) και οδηγεί στην απονομή́ Μεταπτυχιακού́ Διπλώματος (Μ.Δ.Ε.) στην «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση». (Master’s in Public Administration and Local Government -MPA).
Η παρακολούθηση του προγράμματος μπορεί να πραγματοποιηθεί και εξ αποστάσεως, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν.4485/2017.
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη «Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση» (M.Sc in Public Administration and Local Government).
ΦΕΚ Ίδρυσης ΠΜΣ
Γνωστικό Αντικείμενο